Polityka prywatności

1.Informacja o ochronie danych osobowych

Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkownika jest Grupa RX Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Górczewskiej 30. Grupa RX Sp. z o. o. zapewnia użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o Ochronie Danych Osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w szczególności prawo do: wglądu, aktualizacji i usunięcia danych (w każdym czasie istnieje możliwość uzupełnienia, zmiany lub usunięcia danych z systemu) oraz wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w ustawie. Baza danych osobowych została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Grupa RX Sp. z o. o. zbiera i gromadzi dane jedynie na potrzeby serwisu Konsylium24.pl, w tym w jego części zwanej MedPanel24.pl. Dane o użytkownikach nie będą przekazywane osobom trzecim.

2. Kwestie techniczne

Informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP użytkownika) są przez Grupa RX Sp. z o.o. wykorzystywane w celach technicznych, do zbierania ogólnych, statystycznych informacji.

Niektóre obszary serwisu mogą wykorzystywać pliki „cookie” w celu zbierania ogólnych, statystycznych informacji o korzystaniu przez użytkownika z serwisu Konsylium24.pl, w tym w jego części zwanej MedPanel24.pl, oraz dostarczania usług i treści dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań.

Pliki „cookie” to informacje przekazywane przez przeglądarkę internetową i przechowywane na lokalnym dysku twardym użytkownika serwisu. Służą one identyfikacji przeglądarki użytkownika podczas korzystania z serwisu. Pliki „cookie” nie zawierają żadnych danych osobowych.

Użytkownik serwisu może dobrowolnie dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej w zakresie obsługi plików „cookie”, w tym zablokować obsługę tych plików. Wszelkie informacje na temat obsługi plików „cookie” oraz możliwość zmiany ustawień znajdują się w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Wyłączenie obsługi plików „cookie” w przeglądarce może spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie z usług serwisu.

3. Informacja handlowa

Grupa RX Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do wysyłania użytkownikom maili na temat funkcjonowania serwisu (np. zmiany w funkcjonowaniu), jak również maili niekomercyjnych (np. życzenia, informacje o nowych wiadomościach, o nowych komentarzach, komunikaty systemu). Każda osoba rejestrująca się w serwisie wyraża zgodę na otrzymywanie wiadomości o charakterze komercyjnym. Reklamy i inne treści o charakterze informacji handlowej mogą być też dołączane do listów przychodzących i wychodzących z konta systemowego.

4. Utworzenie, utrzymanie, skasowanie konta w serwisie

Grupa RX Sp. z o.o. dąży do zapewnienia jak najwyższego bezpieczeństwa swoim użytkownikom i do stworzenia im w pełni profesjonalnego serwisu ułatwiającego pracę zawodową.

Do serwisu mają dostęp lekarze posiadający aktywne konto w Konsylium24.pl (logowanie na podstawie loginu i hasła w ww. serwisu) oraz osoby, które założyły konto badawcze w MedPanel24.pl.

W części zwanej MedPanel24.pl w formularzu rejestracyjnym konieczne jest podanie następujących danych: adres e mail, hasło, powtórz hasło. Po założeniu konta można podać opcjonalnie dane administratora profilu: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres firmy, NIP.

Lekarz posiadający konto w Konsylium24.pl, który chce uzyskać dostęp do MedPanel24.pl musi podać informacje: kod pocztowy miejsca zamieszkania/pracy, główna lub główne specjalizacje (posiadane/wykonywane), miejsce pracy. Dane te nie są widoczne dla innych użytkowników.

5. Kontakt z obsługą serwisu

Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Regulaminu, Polityki Ochrony Prywatności oraz korzystania z serwisu prosimy kierować na adres: biuro@gruparx.com.pl.